wi-fi

rendszerek

Wi-Fi rendszerek tervezése, építése, üzemeltetése

Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget azok közül, amely esetekben a kényelmi és jövedelmezőségi szempontokat is figyelembe véve indokolt a Wi-Fi technológia kiépítése, valamint igyekszünk mindazon kérdéseket megválaszolni, amelyek felmerülhetnek Önben.

Mi az a Wi-Fi?

A Wi-Fi, vezeték nélküli LAN segítségével a számítógépek házon belül és házon kívül – a vezeték nélküli bázisállomás (router, acces point) hatótávolságán belül – adatokat tudnak küldeni és fogadni. A vezeték nélküli LAN-ok használatához a számítógépet Wi-Fi rádióval, például PC-kártyával vagy beépített vezeték nélküli eszközzel kell konfigurálni. Az elmúlt években a Wi-Fi technológia fejlődése és elterjedése exponenciális növekedésnek indult. Ma már a legtöbb laptop gyártó, így a Hewlett Packard, Sony, Dell, Toshiba, Apple, IBM (és számos telekommunikációs-eszköz gyártó) már gyárilag beépíti eszközeibe a Wi-Fi rádióantennát, így napjainkban a Wi-Fi már olyan standard alkatrésznek számít egy laptopban, mint annak idején a modem volt.

Mire van szükségem a vezeték nélküli kapcsolathoz?

Mindenekelőtt egy vezeték nélküli bázisállomásra (router, acces point), valamint egy WiFi kapcsolatra alkalmas noteszgépre, asztali számítógépre, tabletre, mobiltelefonra. Ha mindez megvan, vezeték nélkül kapcsolódhat a bázisállomás hatótávolságán belül bárhonnan. A bázisállomást, és akár a számítógép Wi-Fi eléréséhez szükséges minden eszközt biztosítani tudunk.

Hogyan működik?

Üzembe helyezés után a vendég saját számítógépével tud csatlakozni az Ön vezeték nélküli hálózatához, mely nyitott hálózatként látszik. Csatlakozás után beírja böngészőjébe kedvenc webhelyét, mire a böngésző automatikusan átirányítja őt az Ön HotSpot kezdőoldalára, ahonnan csak azonosítás után tud továbblépni.

Az azonosításhoz szükséges kódot Ön osztja ki a vendégnek (a kódokat mi előzetesen rendelkezésére bocsátjuk). Érvényes kód birtokában a vendég egy meghatározott ideig tudja használni az internetet böngészésre, levelezésre, telefonálásra, vagy bármi másra.

Felhasználási területek a teljesség igénye nélkül:

 • Irodákban
  Munkánk során gyakran előfordul, hogy egy új munkaterület bevezetésével vagy akár egy szervezeti átalakításnak köszönhetően, átszervezésre kerülnek kollégáink. Ezáltal fizikailag is megváltozik a helyük, következésképpen az Internet csatlakozás lehetősége is változhat. Egy megbeszélés vagy egy prezentáció kapcsán bizony sokat segíthet, ha a tárgyalóból is el tudjuk érni a központi szervert, megkönnyítve ezzel munkánkat.
  Telepítés, beüzemelés, rendszerfelügyelet költség: 40.000 Ft-tól (A kiépítés költsége függ az iroda méretétől, valamint a telepítési helyszín Záhonytól mért távolságától)
 • Kávézókban, éttermekben
  Növelje forgalmát költségek nélkül (!) A konstrukció lényege, hogy mindössze az eladott csatlakozások után kell fizetni a megrendelőnek, a kiépítés és a beüzemelés ingyenes. Természetesen a többi konstrukcióhoz hasonlóan az egyszeri díj kifizetése mellett az eszközök saját tulajdonba kerülnek. Ebben az esetben társaságunk 500 db hozzáférési kódot biztosít Önnek, amely benne foglaltatik az árban. Amennyiben további kódokra van szüksége, abban az esetben a mennyiségtől függően, sávos elszámolásban átlagosan 40 Ft/db áron biztosítjuk.
  Telepítés, beüzemelés, rendszerfelügyelet költség: 30.000 Ft-tól vagy akár ingyen (A kiépítés költsége függ az étterem, kávézó méretétől, valamint a telepítési helyszín Záhonytól mért távolságától)
 • Hotelekben, panziókban
  A munkájuk végett sokat utazók rendszeresen használják a telekommunikációs internetes-programokat. Online konferenciákat bonyolítanak le partnereikkel, kapcsolatot tartanak munkatársaikkal és családjukkal. Az internet-elérés lehetősége a szállodai szobákban manapság szerves része a szolgáltatásnak. Két lehetőséget is kínálunk a telepítés költségeire vonatkozóan. Az egyik esetben az eszközöket társaságunk finanszírozza és mindössze a munkadíjat kell a megrendelőnek fizetni. Cserébe az eladott hozzáférések után bizonyos százalékban részesül társaságunk is. Ennek aránya attól is függ, hogy ki biztosítja a gerinchálózathoz való hozzáférést. Az általunk telepített rendszer biztosítja a az értékesítéshez szükséges kódokat, és automatikusan aktiválja azokat.
  Telepítés, beüzemelés, rendszerfelügyelet költség: 25.000 Ft-tól (A kiépítés költsége függ a szálloda, panzió méretétől, valamint a telepítési helyszín Záhonytól mért távolságától)
 • Államigazgatási- és egészségügyi intézményekben
  Lassan és haszontalanul telik az idő a várótermekben, pedig ha közben lehetőségünk lenne internetezni, akkor egyrészt gyorsabban telnének a várakozás nehéz percei, másrészt akár bokros teendőinkkel is haladni tudunk. A fekvőbeteg ellátás színvonalának az emeléséhez is nagyban hozzájárul, ha a betegek az ágyukban tudnak internetezni, saját hordozható számítógépük segítségével. A korházakban a közelmúltban felszerelt széfek megoldást jelenthetnek a saját computerek tárolására. Az általunk kínált Wi-Fi technológián alapuló hálózat, minden átalakítás nélkül biztosítja, akár több felhasználó (beteg, várakozó) egyidejű Internet-csatlakozásának a lehetőségét.
  Telepítés, beüzemelés, rendszerfelügyelet költség: 30.000 Ft-tól (A kiépítés költsége függ az egészségügyi intézmény méretétől, valamint a telepítési helyszín Záhonytól mért távolságától) 

Vezetékes internet kapcsolatot fizetőssé tudok-e tenni a rendszer segítségével?

Igen, ugyanis a szoftver nem csak Wi-Fi kapcsolat esetén működik. Ha az általunk beállított routerhez nem az antennáján keresztül, hanem vezetéken csatlakozik a vendég, akkor a rendszer ugyanúgy működik, mintha ezt vezeték nélkül tenné. ͍gy például megoldható egy szálloda összes szobájának, vagy egy helyszínen működő nyilvános számítógépnek rendszerünkhöz történő csatlakoztatása is.

Hol használható a rendszer?

Szolgáltatásunk a világ bármely pontján működik, ahol van internet kapcsolat. ͍gy programunkhoz nem csak magyarországi vendéglátó egységek csatlakozhatnak, hanem a világ bármely részén lévő helyek is.

A leírásban feltüntetett árak nettó árak, az Általános Forgalmi Adót nem tartalmazzák!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szolgáltatásunkkal kapcsolatban bármilyen kérdése van, keressen fel minket elérhetőségeink egyikén. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!